De sundhedsmæssige konsekvenser af at spise sukker

Uanset om du kan se resultatet af at spise slik på vægten dagen efter eller ej, er de sundhedsmæssige konsekvenser for dit helbred er stadig de samme, og dette er endnu en grund til, at kalorierne bør være den mindste af dine bekymringer.

Jeg er ikke læge, og jeg vil heller ikke lade som om, at jeg er, ved at gå i detaljer omkring de fysiologiske påvirkninger, sukker har på din krop. Det vil jeg lade andre om. Heldigvis behøver vi ikke at forstå alle detaljerne, for at kunne overskue de overordnede konsekvenser.

De fleste af de usunde ting, vi indtager indeholder store mængder tilsat sukker. Dette sukker indeholder både fruktose og glukose, og i de senere år er især fruktose blevet linket til en lang række sundhedsmæssige problemer.

Husk: Uanset hvad vægten siger dagen efter dine smagsløg har holdt fest, vil du stadig have indtaget fruktose og dermed taget et skridt i retning af følgende:

  • Nonalkoholisk fedtleversygdom
    Levercellerne er de eneste celler i kroppen som kan nedbryde fruktose. Når dette sker er meget af biproduktet fedt, og hvis der indtages for meget fruktose, vil leveren begynder at ophobe fedt. Over tid kan det resultere i alvorlige leverskader.
  • Hjertesygdomme
    Flere undersøgelser har knyttet et højt indtag af fruktose til en øget risiko for at udvikle eller dø af hjertesygdomme.
  • Forøgelse af det dårlige kolesterol, mere fedt omkring organerne, type-2 diabetes og forhøjet blodtryk
    Når leveren nedbryder fruktose medfører det, at niveauet af triglycerider i blodet stiger. Denne stigning er blevet linket med alle disse sundhedsmæssige konsekvenser.

Sammenlignet med dette… betyder det så virkelig noget, om du har taget 200g på eller ej? Det er de usynlige konsekvenser, du skal være bekymret for.

Du vil have taget det første skridt på vejen mod alle disse sygdomme, og intet vægten siger kan ændre det. Du kan endda have tabt dig 200g, men du vil stadig have skadet din krop. Fortæl ikke dig selv, at det værste der kan ske ved, at du giver efter for fristelsen, er at du tager på i vægt.

Der er langt værre ting på spil end vægt, når du giver efter. Og disse bør være din virkelige drivkraft i retningen af en bedre og sundere liv.

Hvis du tænker, at jeg overreagerer, overvej lige en ekstra gang om det kunne være din John, der snakker. Din John, der gerne vil væk fra at indse at der rent faktisk er konsekvenser ved at følge hans ønsker.

 

Kommentarer - Offentliggøres ikke på Facebook, med mindre du aktivt vælger det.

Fik du noget ud af indlægget? Sig det ved at dele:

Tagget med: , ,
Udgivet Åbn øjnene, At ændre dine tanker