Mit løfte – Dag 4

Kl. 06.00: Efter en dejlig nats søvn vågnede jeg rimeligt veludhvilet – stadig stolt af hvad jeg opnåede i går. Jeg ved godt det nærmest er udansk at sige, at man er stolt af noget, men jeg siger det – og jeg siger det højt – fordi det er vigtig for min hjerne at begynde at associere glæde med dét at spise ordentligt og gøre gode langsigtede ting for mig selv.

Ved at blive ved med at fokusere på de gode ting, jeg gjorde i går, og hvor flot det var, at jeg ikke faldt i, knytter jeg langsomt flere og flere positive minder til det ikke at falde i – og på lang sigt er det jo netop det, jeg ønsker: At det bliver nemmere og nemmere at træffe det rigtige, langsigtede, valg.

Kl. 07.45: Nicolai og jeg spiser morgenmad. Vi er lidt ‘in the middle of nowhere’, så vi må nøjes med hvad vi har, hvilket er havregryn og hørfrø. Heldigvis er der noget mælk i køleskabet, som vi gerne må tage af. Min morgenmad bliver derfor:

 • 100 g havregryn
 • 10 g hørfrø
 • 100 ml. mælk (ellers var der ikke nok)

I alt 452 kalorier. Fint nok – især hvis jeg sørger for at holde lidt igen på kulhydraterne resten af dagen.

Min indre John mente også godt at jeg måtte få et æble eller en appelsin, da jeg nu ikke havde fået så meget i går. Jeg afslog pænt, men fik alligevel lidt lyst, da Nicolai gik over og så på udvalget til sig selv. Der ingen tvivl om, at John virkelig mener at, når Nicolai må, så må jeg også godt. Det er bestemt noget, jeg er nødt til at arbejde med, da det jo ikke holder en meter. Nicolai skal jo spise meget mere end mig, så hvis jeg altid spiser (mindst) lige så meget som Nicolai, er det jo ikke noget under, at jeg tager på.

Kl. 10.45: Vi er i supermarkedet for at købe ind til frokost. I indgangspartiet er der en vægt – hvad den laver der ved jeg ikke. Jeg hopper på: 139 pund = 63 kilo. Da det er forskellige vægte hele tiden er der jo stor usikkerhed på vejningerne. Jeg tror bestemt ikke, at jeg har tabe 2,5 kilo på 2 dage – det håber jeg i hvert fald ikke, for det vil komme tilbage og bide mig i rø*** i forhold til, at det går hurtigere end min krop har det godt med. I dag havde jeg dog hverken mobiltelefon eller penge i lommen, og jeg havde også bare klip-klappere på i stedet for sko. Det giver i hvert fald nok forklaringen på det ene kilo.

Kl. 11.30: Jeg har lavet frokost, og det blev til:

 • 300 g kylling
 • 75 g linser
 • 200 g kål
 • 40 g majs
 • 100 g tomat

Der var for meget kål og linser, og jeg skulle kæmpe lidt med ikke lige at ‘rydde op’ – men for 17. gang i dette projekt, havde jeg ikke lyst til at skulle indrømme det her på bloggen, og dermed var det simpelthen mere behageligt at lade være med at rydde op.

Så i alt 500 kalorier, og dermed 1000 for dagen indtil videre. Det er nok lige i overkanten i forhold til, at jeg sigter på at ramme 1500 på dagen, og jeg stadig mangler snacks og aftensmad. Men så må jeg jo bare holde igen senere. Vi har købt yoghurt, som det er meningen vi skal tage noget af lige før vi skal videre – altså omkring kl. 14. Hvis jeg nu holder det til maks 200 g og 10 g hørfrø, er der stadig 400 kalorier tilbage til aftensmad – mere end nok.

Kl. 13.50: Jeg tog min yoghurt med hørfrø. Holdt mig til de 200g, så det var 100 kcal. Jeg er super fortrøstningsfuld når det kommer til i dag også.

Kl. 19.04: Efter endnu en hurtig tur i supermarkedet er vi nu klar til at lave aftensmad. Hakkebøffer med linser, salat og grøntsager. Der er dog købt 650g oksekød, og når jeg regner tingene sammen, kan jeg ikke få mere end 125g kød, hvis der også skal være plads til de andre ting. Men pyt – hvis jeg skal vælge, vil jeg langt hellere have 100 g. broccoli end jeg vil have 25 g kød ekstra. Lige nu ville jeg dog ønske, at jeg ikke havde spist yoghurten…

Kl. 19.30: Jeg har kogt linserne synder og sammen. De var hundrede år og en eftermiddag om at komme op og koge, og jeg fik ikke lige taget højde for, at det jo også har en effekt på dem alt den tid hvor vandet ikke koger. De er så udkogte, at jeg på ingen måde gider at spise dem. Men der er aldrig noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, så nu er der i stedet plads til lidt ekstra kød og noget mere salat og grøntsager.

Kl. 20.02: Så er vi færdige med at spise… Eller det var jeg for 10-15 minutter siden, eftersom der ikke var mere kød til mig. Og så havde jeg ellers fornøjelsen af at se på Nicolai spise 500 g lækker hakkebøf. Jeg glæder mig så meget til den dag, hvor jeg har vænnet mig til tanken om, at hvad han spiser og hvad jeg spiser intet har med hinanden at gøre. Indtil den dag kommer, vil der altid være en lille del af mig, der mener at det både ondt og urimeligt, at han kan spise så meget mere end mig.

Alt i alt endnu en god dag. Ikke ret meget John, så ikke de store problemer med at overholde planen. Jeg må sige, at jeg er overrasket over hvor meget John trods alt holder sig væk. Jeg havde forventet en større kamp. Måske er det kombinationen af 3 ting:

 1. Jeg tog jo den største af alle kampe mod John for flere år siden, så måske han ikke tror helt så meget på sagen mere.
 2. Jeg har været meget bevidst om, at det her var et løfte. Ikke en hensigtserklæring, men et løfte. Da John godt ved, hvor vigtigt det er for mig at overholde mine løfter til mig selv, har han måske tænkt, at det ikke gav mening at lægge ret mange kræfter i sagen. Hvis dette er rigtigt, viser det blot igen, hvor meget man får ud af at være på forkant med John.
 3. Jeg slår uhyret ihjel, mens det er lille. Jeg venter ikke på at John har kastet 47 ‘gode’ argumenter efter mig, så han når ikke at køre mig ned og gøre mig svag og modtagelse. Jeg stopper ham første gang, og har dermed meget lettere ved at vinde over ham, end jeg ellers ville have haft.

 

Kommentarer - Offentliggøres ikke på Facebook, med mindre du aktivt vælger det.

Fik du noget ud af indlægget? Sig det ved at dele:

Tagget med: , , , , ,
Udgivet Lev sundt