Mit løfte – Dag 8

Kl. 07.45: I dag er der tid til en almindelig morgenmad, og det er virkelig dejligt. Vi fester derfor med:

 • 4 æggehvider
 • 1 æggeblomme
 • 50 peberfrugt
 • 30 g tomat
 • 50 g broccoli
 • 50 g kål
 • 75 g yoghurt
 • 10 g hørfrø

I alt 250 kcal. Nogenlunde lige så meget mad rent fyldemæssigt, som jeg har fået de andre dage, men bare til et helt andet kalorieniveau fordi så stor en del af det er grøntsager. Det hjælper at være mere udhvilet!! Jeg vil ikke sige, at jeg er 100% frisk, men det er dog milevidt fra hvor jeg var i går, og min indre John er trådt lidt i baggrunden oven på gårsdagens succes.

Kl. 11.04: 100 g gulerødder og 1 æble – 100 kcal.

Fin lille snack – og indtil videre kører det uden de store problemer. I dag er Tony tilbage på scenen, og det er tydeligt hvor meget bedre end hans højrehånd (Joseph) han er. At jeg ikke var specielt vild med Joseph i går, var også medvirkende til, at John havde det nemmere. Lidt kedsomhed får ofte tankerne hen på mad, og i går var ikke nogen undtagelse. I dag – hvor jeg synes det er megaspændende – er der meget færre åbninger, hvor min hjerne begynder at overveje om den skal slå tiden ihjel med at spise.

Kl. 13.56: 2 skiver brød og 2 bananer – ca 400 kcal.

Alt er stadig fint. Jeg er nu samlet på 750 kcal på dagen, og vi er over frokost, så det skal nok gå. Helt automatisk begynder jeg derfor at se på fordelingen af de kalorier jeg får. Jeg går jo meget lidt op i antallet af kalorier, omend det i denne blog godt kan virke som om jeg gør. Men der må aldrig herske tvivl om, at dét jeg går allermest op i er, hvad det er for nogle kalorier jeg får.

Om du så spiste prik nøjagtigt det rigtige antal kalorier hver dag – ville det være forfærdeligt, hvis du fik dem via chips og kager. Det ville være langt sundere at spise 2000 gode kalorier hver dag end 1500 lortekalorier. Alt hvad jeg gør i disse indlæg er at holde øje med kalorierne, og ellers førsøge det bedste jeg kan at spise så sundt som muligt. Det er også derfor at vores snacks mest af alt er broccoli, blomkål og gulerødder.

Kl. 15.17: 150 g grøntsager – 60 kcal.

Kl. 20.12: Vi får rent faktisk en middagspause – imponerende!! Det bliver til:

 • 450 g yoghurt
 • 40 g hørfrø
 • 1,3 proteinbar (Nicolai hjalp med resten)
 • 100 g gulerødder
 • 1 skive brød og 1 banan

En yderst voldsom mængde, når jeg lige skriver den op her – men det føltes ikke af så meget, da jeg spiste det. I alt 800 kcal.

Læg mærke til hvad der er sket her. Det er et super eksempel på John i aktion. På dag 1 af seminaret havde fik vi udleveret nogle poser, og i dem var der 2 proteinbarer til hver. Jeg spiste dem ikke, da jeg ikke mener, at det er nogen god kilde til kalorier, men Nicolai spiste dem med fryd. Det var tydeligt, at de smagte godt, men jeg holdt fast.

På dag 2, hvor jeg var udmattet og ikke havde så meget viljestyrke tog jeg 2 bidder (2 x 15 g) af Nicolais barer.

På dag 3 spiste jeg 1,3 bar selv. Det er præcis dét der er så ‘farligt’ ved at give John lov til bare en lille smule. Han lokker en med, at man bare skal have en lille bid, fordi han godt ved, at det er alt hvad der skal til for at øge sandsynligheden for, at få bid nummer 2, 3 og 4 markant. Dagen efter man er faldet i, er det om muligt endnu nemmere at lokke en til at spise 8 bidder mere, og når vi først er nået dertil, så kan vi jo “ligeså godt rydde op”, for “nu er det hele alligevel ligemeget”. Han er dygtig – og i dag fik han fat i mig!

Jeg skal tilbage på sporet i morgen! Sidste dag af konferencen, og fra mandag er det tilbage til helt normal hverdag. Det bliver super!

 

Kommentarer - Offentliggøres ikke på Facebook, med mindre du aktivt vælger det.

Fik du noget ud af indlægget? Sig det ved at dele:

Tagget med: , , , , , ,
Udgivet Lev sundt