Nu tager jeg springet… For metoderne virker – og resten er mentalt

SpringetDet virker! Det virker virkelig!

Det er utroligt, at jeg stadig kan blive overrasket over det, men det gør jeg faktisk. Selvfølgelig ikke lige så overrasket, som jeg blev første gang, jeg opdagede, at metoderne virkede, men alligevel. Jeg har netop opdaget endnu et eksempel på, hvor meget jeg har ændret mig over de seneste par år, samt på hvor få kræfter det i dag kræver, at gøre dét, der for blot få år siden virkede fuldstændig umuligt. Dét, jeg var så uendeligt bange for, for bare 3 år siden, er jeg vitterlig ikke bange for mere. Jeg har ændret mig – også på dét punkt.

Jeg ville ønske, at jeg for år tilbage havde vidst, hvad jeg ved i dag. At det rent faktisk er muligt at ændre sine tanker, ændre dét man tror på inderst inde, og derigennem ændre sine handlinger. At man kan gribe problemerne an på en anden måde, og nå sin mål – ikke via viljestyrke, men via ændrede grundholdninger. At det er muligt at holde op med at modarbejde sig selv på grund af frygt, angst eller manglende tro på sig selv. Jeg ville ønske, at jeg grundlæggende havde vidst, at det var muligt at styre ens tanker, og tage magten tilbage i ens liv, og dét endda på relativt kort tid, hvis ellers man bare vidste hvordan. I dag ved jeg hvordan, men lad mig vende tilbage til dét om lidt.

I går havde jeg en frokostaftale med en ny veninde, som ikke tidligere har hørt om mine planer om at udgive denne blog. Hun fik den korte version, nemlig at bloggen handler om at overkomme alle de indre stemmer vi har, som holder os tilbage fra at leve det liv, vi virkelig ønsker at leve. Hvordan vi vinder over en hjerne, der – hvis vi ikke er meget opmærksomme – konstant trækker os imod at opfylde basale stenalder-behov, som eks. trangen til fedt, sukker, hvile og sikkerhed, selvom manglen på disse ikke længere er livstruende.

Jeg eksemplificerede mine ideer, ved at fortælle både om stemmen, der evigt og altid lokker os til at vælge den øjeblikkelige tilfredsstillelse over den langsigtede sundhed og glæde, samt om hvorfor vi ikke skal være så bange for at fejle, som mange af os er. Jeg fortalte hende om vigtigheden af at være selvbevidst. Vigtigheden ved at anerkende de tanker og følelser, der ender med at være afgørende for, hvordan vi handler. Uden denne anerkendelse, kæmper vi en kamp mod en fjende, vi ikke kan se.

Hun spurgte forundret ind til min personlige erfaring med dette, fordi hendes billede af, hvem jeg er, slet ikke hænger sammen med én, der er bange for at fejle, én der er fuld af fornægtelse, og en der har svinget 25 kilo op og ned i vægt. Og hun har jo ret. Jeg er på ingen måde den samme, som den jeg var engang.

Jeg er ikke længere bange for at fejle. Jeg er ikke bange for at mene noget. Jeg er ikke bange for at være glad. Efter jeg rent faktisk begyndte at leve, er jeg ikke engang bange for at dø længere. Jeg lever ikke længere mit liv efter at undgå ubehag men derimod efter at søge oplevelsen. Jeg kæmper ikke konstant med forsøg efter forsøg på at leve sundt og holde vægten. Det er blevet nemt at gøre det. Jeg har ikke længere lavt selvværd og dårlig selvtillid. Jeg gør ikke længere gang på gang ting, jeg godt ved, jeg kommer til at fortryde. Jeg stoler på mig selv og på min evne til at håndtere absolut hvad som helst, der bliver kastet i min retning.

Denne udvikling mindede mig om hvorfor jeg gør det her. Hvorfor jeg synes det er så vigtigt, at dele min historie, og alt hvad jeg er kommet frem til.

Jeg ved rent faktisk, hvordan det føles at være bange og hvordan det føles, når angst og ubehag styrer ens handlinger. Jeg ved, hvordan det føles at have virkelig dårligt selvværd. Hvordan det føles aldrig at kunne finde ud af at sige fra, samt føle, at man nok også selv har fortjent, de ting der sker. Jeg ved hvordan det føles at være overvægtig, kæmpe daglige kampe mod fristelserne – og tabe 95% af dem. Jeg ved hvordan det føles, at være så bange for at fejle, at man ikke længere kan mærke, at det er dét, det handler om. Jeg ved hvordan det er at fortrænge problemerne, og hvordan det er at have forsvarsmekanismer så stærke, så man ikke engang selv kan se dem. Jeg ved hvordan det er at få indprintet markante holdninger fra den tidlige barndom, og jeg ved hvordan det er dagligt at kæmpe imod alle de indre stemmer det medførte.

Men vigtigst af alt: Jeg ved, at jeg har ændret det hele – og jeg ved, hvordan jeg gjorde det. Og dén viden kan forhåbentlig hjælpe dig – eller nogen du kender.

Tag det fra én, der selv har været igennem det hele. Du kan ændre det. Uanset hvad det er, der holder dig tilbage, kan du ændre det. Det bliver ikke nødvendigvis sjovt eller nemt hele tiden, men præmien for at gøre det, er et helt nyt liv. Præmien for at tage magten tilbage er et liv, hvor du bl.a. føler stolthed, overskud, glæde og selvtillid. Og når først du ser, at det hårde arbejde har en mærkbar effekt på dit liv, vil det som ringe i vandet give dig lysten og modet til at gøre noget ved den næste barriere. Alt du behøver at gøre lige nu er at tage det første skridt.

Sidste efterår tog jeg et skridt, og sagde et par måneder “ja” til alt (selvom min hjerne lystigt skreg “Neeeeeeeej”). Det medførte blandt andet nye bekendtskaber, positive oplevelser, nye åbnede døre og en forøget tiltro til menneskers venlighed. Men endnu vigtigere var det, at det blev endnu et eksempel, der støttede op om min tro på, at man bør sige meget mere “Ja” til hvad end, der opstår. Både fordi det giver nogle fantastiske oplevelser og muligheder her og nu, men også fordi, jeg fuldt og fast tror på, at man – når man ligger på sit dødsleje – kommer til at ønske, at man havde sagt mere “Ja” og mindre “Nej” igennem livet.

I dag siger jeg “ja” til at lancere min blog. Og det er med en markant anden følelse, end jeg havde, da jeg startede med at skrive på den. En følelse, der igen bekræfter over for mig, at metoderne virker. For snart tre år siden skrev jeg nemlig det første indlæg på denne blog, som blandt andet handlede om frygten ved at skrive netop dét indlæg. I dag skriver jeg indlægget, der rent faktisk bliver det første der offentliggøres, og der er ikke noget frygt tilbage. Kun glæde og spænding. Den eneste smule mentale modstand jeg har, er at jeg gerne ville have lavet lidt flere indlæg, inden jeg lancerede. Bloggen måtte godt være lidt mere færdig, lidt pænere, lidt mere gennemarbejdet osv. Men jeg ved også, at dét er en ‘leg’, der aldrig ender. Det bliver aldrig perfekt. Jeg bliver aldrig perfekt. Og hvor dette for 3 år siden holdt mig fra at lancere, tænker jeg nu, at målet er at dele, prøve, lære og leve. 4 ting jeg sagtens kan opnå, selvom hverken jeg eller bloggen er perfekt.

Lever du dét liv, du gerne vil? Prøver du de ting, du gerne vil? Opnår du de mål, du sætter dig for? Eller er der en del af din hjerne, der modarbejder dig – og vinder? Har du også negative og ukonstruktive tanker, som du har svært ved at styre? Føler du en skuffelse over dig selv, og har du gang på gang fejlet i forsøget på at lave om på tingenes tilstand?

Gør dit fremtidige jeg stolt, og sig ja. Sig ja til at prøve at gøre noget ved det. Ja til at give det et helhjertet forsøg og bruge 10 timer – bare én sæson af en ligegyldig tv-serie – på at finde ud af, om jeg skriver noget, som måske kan hjælpe dig med at ændre dit liv til det bedre. Hvad er det værste der kan ske? Det kan aldrig koste dig mere end de timer du investerer. Og tænk, hvis jeg har fat i bare en enkelt ting, som du kan implementere i dit eget liv? Tænk hvis jeg har fat i mange. Tænk hvis det virkede?

Jeg er næsten villig til at love dig, at det virker. Det har virket for mig i årevis, og selvom jeg har dén historik, bliver jeg stadig overrasket, når jeg endnu engang opdager, at jeg fundamentalt har ændret indgroede tankemønstre. Det hele kan ændres, og med tiden sker ændringerne også uden du opdager dem. Det bliver nemmere og nemmere med tiden – men det kræver at du tager det første skridt.

Jeg håber så inderligt, at du vil læse videre, give mig feedback, og forhåbenligt tage det første skridt på dén store, spændende, vidunderlige og til tider skræmmende rejse, som jeg også selv har været på. Rejsen mod at tage dit liv tilbage.

 

Kommentarer - Offentliggøres ikke på Facebook, med mindre du aktivt vælger det.

Fik du noget ud af indlægget? Sig det ved at dele:

Tagget med: , , ,
Udgivet Tag springet